Paljasjalkakengillä läpi talven, onko se mahdollista?

Kuinka voit parantaa lihaksiasi ja ryhtiäsi paljasjalkakengillä kylminä vuodenaikoina

Useimmat ihmiset ympäri maailmaa kulkevat kengät jalassa. He ovat paljain jaloin ainoastaan vaikkapa rannalla, puistossa, suihkussa tai sängyssä. Paljain jaloin kulkijat kysyvät itseltään, voiko paljain jaloin kulkea talvellakin – onko se mahdollista? Kyllä se on! Niin kauan kuin liikut, jalat pysyvät lämpiminä.

 

Paljain jaloin talvella

  • Paljasjalkakengillä käveleminen tekee jaloistasi lämpimät
  • Luonnollinen ”jalkahieronta” jokaisella askeleella
  • Hengittävät
  • Jalkojen vapaus ja suojaus
  • Haastaa jalkalihakset

Talvella paljain jaloin kävely kuulostaa aluksi oudolta, sillä onhan ajatus ristiriidassa normaalin talvipukeutumisen kanssa. Tarkemmin tarkasteltuna se on kuitenkin järkevää! Jos kuljemme paljain jaloin, jalkojemme lihasten on työskenneltävä enemmän ja siten tuotettava lämpöä, toisin sanoen: Paljain jaloin kävely pitää varpaat lämpiminä ja jalkojen kunto kehittyy!

Kaikki, jotka ovat jo kokeneet paljasjalkakävelyn Leguano-paljasjalkakengillä, tietävät sen ainutlaatuisen kävelytunteen. Kuten jalkaterien hieronnassa, jalkapohjat herkistyvät ja virkistyvät jokaisella askeleella, ja maanpinta on helpommin havaittavissa. Tätä tunnetta tuskin kukaan haluaisi kadottaa. Kävely luonnossa on piristys keholle ja mielelle.

Talvella jalkamme ovat usein jumissa vedenpitävissä kengissä. Se kuulostaa aluksi käytännölliseltä, mutta tämä tarkoittaa vain sitä, että jalkamme eivät voi hengittää. Yksinkertaisesti sanottuna, jossakin vaiheessa jalkasi alkavat hikoilla, lämpö ja tiivistyvä kosteus eivät pääse poistumaan, eivätkä jalat saa tuuletusta. Leguano-paljasjalkakengät eivät ole vedenpitäviä, mutta hyvästä syystä: Jalkojen ilmastoinnin tulee pysyä luonnollisena ja kenkien hengittävyys on varmistettava.

Paljasjalkakenkien valmistuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota siihen, että jalkaterillä on tarpeeksi tilaa varpaiden aktiiviseen liikkumiseen. Anna jaloillesi vapaus!

Lämpöä jaloista

Ne, jotka kamppailevat jatkuvasti kylmien jalkojen kanssa talvella, tietävät tavalliset temput: pue villasukat, laita kengät jalkaan tai ota vanha kunnon kuumavesipullo. Meillä on valinnanvaraa lämmön tuottamiseen joko ulkopuolelta, vaatteiden tai lämmityksen avulla tai sisältä, liikkeen kautta. Ne, jotka kulkevat talvella paljasjalkakengillä, lämmittävät itse jalkansa – tehokkaasti ja resursseja säästävällä tavalla!

* Huomaa: Paljasjalkakengät mahdollistavat suojatun paljain jaloin kävelyn ja antavat käyttäjälle paljain jaloin kävelyn tunteen. Olitpa paljasjalkakengissä sukkien kanssa tai ilman, on sinun valintasi.

Lasten koko

22 / 23

13 cm

24 / 25

14 cm

26 / 27

15 cm

28 / 29

16,5 cm

30 / 31

17,5 cm

32 / 33

19,5 cm

34 / 35

21 cm

Hoito-ohjeet

Pese 30 °C asteessa pesupussissa (hienopesu).

Pese nauhat käsin erikseen, käytä mietoa pesuainetta (ei pesujauhetta), ei huuhteluainetta.

HUOM! Husky ja Chester ruskea eivät ole pestäviä. Suosittelemme käyttämään suojasuihketta.