Jos haluat juosta tai kävellä nopeammin, pitemmälle ja vähemmin kivuin ja vammoin, Sinun tarvitsee opetella luonnollinen askellustyyli. Sen löydät paljasjakajuoksusta tai -kävelystä. Tällä paljasjalka-askelluksella energia siirtyy eteenpäin vieväksi voimaksi, lihakset rentoutuvat joka askeleella, etkä enää pompi ylös alas.

Lisäksi suuri joukko lihaksia, myös varpaiden lihakset, aktivoituu paljasjaloin liikkumisessa  ja antaa ennen kokemattoman hyvänolon tunteen monien muiden hyötyjen lisäksi.

Kun kävely avojaloin on nykyisessä sivilisaatiossa hankalaa, Leguano GmbH on hakenut ratkaisuja säilyttää ”jalkojen vapaus” jokaiselle sitä haluavalle. Leguano-paljasjalkakengät eli brefoot-kengät on ratkaisu tähän.

Vuosien tutkimus- ja kehitystyön tuloksena olemme patentoineet Leguano® -jalkineen, joka palauttaa jalkasi täyden liikkumisvapauden ja samalla suojaa kivuliailta ihovaurioilta. Paljasjalkakenkien pohjarakenne sallii jalan liikkeen kaikkiin suuntiin. Paljasjalkakenkien päällismateriaali on miellyttävä ja siirtää kosteuden pois iholta.

Pohja on valmistettu nanoteknologialla kaikilla pinnoilla pitäväksi eikä siitä mene läpi esimerkiksi lasinsirut tai neulat. Pohjan läpi kuitenkin tuntee maanpinnan muodot, ja jalkapohjan lihakset pääsevät työskentelemään.

Leguano® -paljasjalkakenkä korvaa monipuolisesti tavallisen lenkkikengän.

Olet urheilemassa, autoilemassa, junassa tai lentokoneessa, kuntosalilla, kotona, puutarhassa, lomamökillä missä liikutkin, Leguano -paljasjalkakenkä eli barefoot-kenkä antaa mahdollisuuden liikkua terveellisesti ja miellyttävästi.

Konepestävä

Syntytarina

Kun yleislääkäri Walter Packi ja ultrajuoksija ja toimittaja Helmuth Ohlhoff tapasivat ensimmäisen kerran, ei kukaan aavistanut, että kohtaamisen seurauksena kehittyisi jotain todella hienoa ja uutta.

”Te kaikki juoksijat juoksette väärin!” Tämä oli Packin vastaus Ohlhoffille, kun he olivat keskustelleet Ohlhoffin jalkakivuista. Jos haluaa juosta nopeammin ja pidempään ilman kipua ja vammoja, se onnistuu vain paljain jaloin. Ohlhoff hämmestyi. Paljain jaloin ilman suojaa? Pitkiä matkoja? Mahdotonta! Paljain jaloin, mutta silti jalkoja suojaten – miten tämä voisi toimia? Luova ajatustenvaihto Ohlhoffin ja Packin välillä johti uraauurtavaan ideaan.
Viisivuotisen kehitysjakson päätteeksi syntyi Leguano-paljasjalkakengät.

Ihmisen jalka koostuu yli 30 lihaksesta ja näin se pystyy suorittamaan monimutkaisia motorisia liikkeitä. Väärien kenkien käyttö estää jalan omaa aktiivisuutta ja sen seurauksena lihakset surkastuvat. Tämä on usein syy jalkakipuihin.

Ihminen on kulkenut miljoonia vuosia kahdella jalalla. Sinä aikana juoksuaskelia on otettu paljon, mutta jalkineet tulivat kuvioon paljon myöhemmin. Kehomme on kuitenkin tottunut siihen, että liikumme paljain jaloin. Silloin askellamme luonnonmukaisesti.